Waniliowa masa sernikowa, delikatny mus z mango i listek mięty - łatwy do przygotowania, do tego lekki i efektowny deser nie tylko na letnie upały.
100 g ciastek owsianych
25 g masła Polskiego
450 g waniliowego serka homogenizowanego Polskiego
1 galaretka cytrynowa (lub przezroczysta)
1 mango
Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.
Ciastka owsiane blendujemy i łączymy ze stopionym masłem Polskim, wykładamy na dno pucharków lub słoiczków. Uklepujemy, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.
Schłodzoną galaretkę miksujemy z serkiem homogenizowanym Polskim. Masę wylewamy na zastygnięty spód z ciastek, wstawiamy do lodówki.
Mango obieramy i miksujemy na gładki mus. Wykładamy na tężejąca masę serową. Dekorujemy listkami mięty.