Kajmakowe szaleństwo

Deser z Kajmakiem Kuchmistrza, kremową masą na bazie Mascarpone Kuchmistrza i śmietanki Polskiej 36% - pyszny, a zarazem łatwy i szybki do przygotowania. Kto ma ochotę na odrobinę słodkiego szaleństwa?

Składniki

  • 200 g herbatników
  • 250 g sera Mascarpone Kuchmistrza
  • 250 ml śmietanki Polskiej 36%
  • 350 g Kajmaku Kuchmistrza
  • 1 opakowanie cukru z wanilią
  • 3 banany
  • gorzka czekolada do dekoracji

Sposób przygotowania

Herbatniki kruszymy. Mascarpone Kuchmistrza ubijamy ze śmietanką Polską i cukrem z wanilią na puszystą masę. Banany kroimy w plasterki.

W pucharku układamy warstwowo: herbatniki, Kajmak Kuchmistrza, banany i wcześniej przygotowaną masę. Wierzch posypujemy startą czekoladą.

Deser podajemy od razu po przygotowaniu bądź chłodzimy w lodówce.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
6+4 =