Gruszki grillowane z serem la Polle Polish Bleu

Jak połączyć słodkie i wytrawne smaki w jednym daniu z grilla? Wystarczy soczysta gruszka i ser pleśniowy la Polle Polish Bleu z niebieską szlachetną pleśnią.

Składniki

150 g sera pleśniowego la Polle Polish Bleu

3 gruszki

5 łyżek miodu

kilka połówek orzechów włoskich

kilka listków świeżej mięty

świeżo zmielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Ser la Polle Polish Bleu wyjmujemy z lodówki nieco wcześniej (ok. 30 min), by w temperaturze pokojowej uzyskał odpowiednią konsystencję i pełen aromat. Kroimy w plasterki lub mniejsze kawałki.

Gruszki kroimy na połówki (możemy obrać, ale niekoniecznie), wycinamy gniazda nasienne i grillujemy (najlepiej na grillu elektrycznym lub patelni grillowej). Wykładamy na talerz, polewamy miodem, układamy ser la Polle Polish Bleu, dekorujemy połówkami orzechów włoskich i listkami mięty. Posypujemy świeżo zmielonym czarnym pieprzem do smaku (możemy podać również bez pieprzu).

Podpowiedzi

  • Równie dobrze jak ser la Polle Polish Bleu z gruszkami komponują się klasyczne sery pleśniowe la Polle: CamembertBrie.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
4+2 =