Grillowany marynowany ser Camembert

La Polle Camembert możemy po prostu zgrillować i podać z dołączonym sosem żurawinowym. Ale równie dobrze możemy go wcześniej zamarynować. Koniecznie wypróbuj i ten przepis!

Składniki

  • 2 opakowania sera pleśniowego la Polle Camembert na grill z sosem żurawinowym
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka mielonego kolorowego pieprzu
  • 1 łyżeczka tymianku
  • 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki
  • 1/2 łyżeczki mielonego chili

Sposób przygotowania

Łączymy oliwę, miód, pieprz, tymianek, paprykę i chili. Przygotowujemy 4 kawałki folii aluminiowej, każdy smarujemy oliwą, wykładamy na niego jeden ser la Polle Camembert i polewamy przygotowaną marynatą. Każdy ser szczelnie zawijamy folią, odkładamy na ok. 20-30 min, a następnie grillujemy po 5-8 min z każdej strony. Zdejmujemy z grilla, rozwijamy z folii.

Podajemy z sosem żurawinowym, grzankami i ulubioną sałatką.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
2+6 =