Mięso myjemy, dzielimy na porcje, rozbijamy, oprószamy solą. Imbir obieramy, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Czosnek obieramy, siekamy. Kolendrę opłukujemy, 2 gałązki odkładamy, resztę siekamy. Jedną limonkę kroimy na cząstki, z drugiej wyciskamy sok.
Łączymy jogurt, koncentrat pomidorowy, sok z limonki, kolendrę. Dodajemy kmin rzymski, czosnek, imbir, po 1/2 łyżeczki mielonego chili, garam masala i kurkumy, mieszamy. Mięso obtaczamy w marynacie, odstawiamy do lodówki na co najmniej 4 godz., a najlepiej na całą noc.
Mięso osączamy z marynaty, nadziewamy na namoczone patyczki. Układamy na rozgrzanym ruszcie, grillujemy ok. 10 min z każdej strony lub pieczemy w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st. Nakładamy na talerze, dekorujemy kolendrą i cząstkami limonki.