Zielony omlet z twarogiem Polskim

Czy wiesz, że... omlet może być kolorowy? My mamy przepis na zielony omlet, przełamany białym kolorem twarogu Polskiego i czerwienią pomidorków. Spróbujesz?

Składniki

  • 4 jajka
  • 3 garści szpinaku
  • ½ szklanki mleka Wypasionego 2,0%
  • 300 g twarogu Polskiego półtłustego
  • 100 g śmietany Polskiej 12%
  • masło klarowane do smażenia
  • sól i pieprz do smaku

do dekoracji:

  • garść rzodkiewek
  • garść pomidorków koktajlowych
  • liście szpinaku lub selera naciowego
  • pęczek szczypiorku

Sposób przygotowania

Jajka miksujemy dokładnie ze szpinakiem i mlekiem Wypasionym, całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Masa jajeczna powinna mieć silnie zielony kolor oraz gładką konsystencję.

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy cienkie omlety, które następnie zwijamy w rulon. 

Twaróg Polski łączymy ze śmietaną Polską, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rzodkiewkę i pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki.

Zielony omlet podajemy pokrojony na ok. czterocentymetrowe kawałki w towarzystwie twarogu obsypanego rzodkiewką i pomidorkami. Całość dekorujemy młodymi liśćmi szpinaku lub selera naciowego.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
6+9 =