Mąka orkiszowa pełnoziarnista to jeden z najzdrowszych rodzajów mąki. Łącząc ją z bogatym w białko, wapń, witaminy i inne cenne składniki mineralne mlekiem Polskim, otrzymamy nie tylko pyszne, ale pełnowartościowe naleśniki.
(na ok. 10 sztuk):
Wszystkie składniki na ciasto łączymy ze sobą, np. blendujemy lub miksujemy na gładką masę (lub możemy też wymieszać rózgą kuchenną). Odstawiamy na ok. 30 minut, by ciasto nabrało gęstszej konsystencji.
Rozgrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką (możemy delikatnie natłuścić ją masłem klarowanym). Wlewamy na patelnię nieduże porcje ciasta i smażymy naleśniki z obu stron do zarumienienia. Ciasto za każdym razem mieszamy przed wylaniem na patelnię.
Jeszcze ciepłe naleśniki podawajemy z ulubionymi dodatkami: cukrem pudrem, owocami i/lub jogurtem czy twarogiem.