Wiosenne roladki z serkiem Wypasionym

Przekąska, która sprawdzi się na każdą okazję, a do tego jest szybka w przygotowaniu. Świetna na Wielkanoc.

Składniki

125 g serka Wypasionego w ulubionym smaku

350 g szynki konserwowej w plastrach

1 łyżka majonezu

1 czerwona papryka

pęczek szczypiorku

sól, pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ulubiony serek Wypasiony (klasyczny śmietankowy, z czosnkiem, z chrzanem, ze szczypiorkiem czy z ziołami) łączymy z majonezem, dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i pokrojony szczypiorek (część zostawiamy do obwiązania szczypiorkiem gotowych roladek). Dokładnie mieszamy, solimy i pieprzymy do smaku.

Każdy plasterek szynki smarujemy przygotowaną masą, zawijamy. Gotowe roladki obwiązujemy szczypiorkiem. Przed podaniem chłodzimy w lodówce.

Podpowiedzi

  • Do przygotowania farszu możemy również wykorzystać serek śmietankowy Kuchmistrza nie tylko do sushi.
  • Alternatywą w przygotowaniu roladek jest także klasyczny ser Favita - wystarczy go rozgnieść lub zblendować. Gdy wybierzemy Favitę bez laktozy, po przekąskę będzie mógł sięgnać każdy z naszych gości.
  • Równie dobrze możemy połączyć smaki obu serków: Wypasionego/Kuchmistrza oraz Favity.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
8+3 =