Wysokobiałkowa, łatwa w przygotowaniu minipizza to propozycja nie tylko dla osób ceniących zdrowy tryb życia oraz przestrzegających diety. Z ulubionymi dodatkami sprawdzi się jako bogatszy w białko wariant popularnego dania.
(na 1 porcję)
SBA WPC 80, mleko wysokobiałkowe SBA, mąkę, jajko, oliwę i szczyptę soli łączymy, zagniatamy ciasto. Wykładamy na blaszkę, formując kształt minipizzy, zapiekamy ok. 5 minut w temperaturze 220 stopni.
Podpieczone ciasto wyjmujemy z piekarnika, rozsmarowujemy sos pomidorowy, dodajemy serek wiejski wysokobiałkowy SBA, nakładamy pierś z kurczaka pokrojoną w paski, pozostałe dodatki, posypujemy ziołami i serem wysokobiałkowym w wiórkach SBA.
Wkładamy do piekarnika i pieczemy ok. 10-15 minut, aż ser się roztopi i lekko przyrumieni.