Miniserniczki z musem z mango

Waniliowa masa sernikowa, delikatny mus z mango i listek mięty - łatwy do przygotowania, do tego lekki i efektowny deser nie tylko na letnie upały.

Składniki

100 g ciastek owsianych

25 g masła Polskiego

450 g waniliowego serka homogenizowanego Polskiego 

1 galaretka cytrynowa (lub przezroczysta)

1 mango

Sposób przygotowania

Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia.

Ciastka owsiane blendujemy i łączymy ze stopionym masłem Polskim, wykładamy na dno pucharków lub słoiczków. Uklepujemy, wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Schłodzoną galaretkę miksujemy z serkiem homogenizowanym Polskim. Masę wylewamy na zastygnięty spód z ciastek, wstawiamy do lodówki.

Mango obieramy i miksujemy na gładki mus. Wykładamy na tężejąca masę serową. Dekorujemy listkami mięty.

Podpowiedzi

  • Deser będzie bardziej fit, jeśli użyjemy galaretki bez cukru, a zamiast serka homogenizowanego Polskiego - skyru Super Body Active.
  • Zamiast ciastek owsianych możemy użyć ciastek korzennych lub pierniczków.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
4+5 =