Czy wiesz, że... omlet może być kolorowy? My mamy przepis na zielony omlet, przełamany białym kolorem twarogu Polskiego i czerwienią pomidorków. Spróbujesz?
do dekoracji:
Jajka miksujemy dokładnie ze szpinakiem i mlekiem Wypasionym, całość doprawiamy solą oraz pieprzem. Masa jajeczna powinna mieć silnie zielony kolor oraz gładką konsystencję.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i smażymy cienkie omlety, które następnie zwijamy w rulon.
Twaróg Polski łączymy ze śmietaną Polską, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Rzodkiewkę i pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki.
Zielony omlet podajemy pokrojony na ok. czterocentymetrowe kawałki w towarzystwie twarogu obsypanego rzodkiewką i pomidorkami. Całość dekorujemy młodymi liśćmi szpinaku lub selera naciowego.