Malinowa chmurka z Mascarpone Kuchmistrza

Słodki, kremowy, owocowy... deser malinowa chmurka na bazie Mascarpone Kuchmistrza i śmietanki Polskiej 36% sprawdzi się na każdą porę dnia i okazję.

Składniki

Krem:

  • 250 g sera Mascarpone Kuchmistrza
  • 250 ml śmietanki Polskiej 36%
  • 3 łyżki cukru pudru

Sos malinowy:

  • 250 g świeżych malin
  • 2 łyżeczki cukru (lub wg uznania) 

Do podania:

  •  kilka małych bez
  • kilka całych świeżych malin

Sposób przygotowania

Do miski wlewamy bardzo zimną śmietankę Polską, ubijamy na sztywno. Pod koniec miksowania dodajemy stopniowo cukier puder. Do ubitej śmietanki dodajemy porcjami ser Mascarpone Kuchmistrza i na wolnych obrotach dalej ubijamy, aż do połączenia składników na jednolitą masę.

Maliny przecieramy przez sitko na gładki mus. Dosładzamy cukrem do smaku.

Bezy pokruszyć. Do szklaneczek nakładamy kolejno: sos malinowy, pokruszone bezy, krem z Mascarpone Kuchmistrza. Powtarzamy do wypełnienia szklanki. Wierzch dekorujemy malinami.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
2+2 =