Bardzo szybki w przygotowaniu deser na bazie śmietankowego kremu z mascarpone, przełożony biszkoptami namoczonymi w kawie. Prosto i pysznie!
Śmietankę Polską ubijamy na sztywno. Dodajemy przestudzoną czekoladę, dokładnie mieszamy. Dodajemy Mascarpone Kuchmistrza i delikatnie mieszamy lub miksujemy na najmniejszych obrotach tylko do połączenia się składników (zbyt długo ubijana masa może się zwarzyć).
Przygotowujemy pucharki lub szklaneczki. Biszkopty nasączamy w kawie, układamy na dnie naczynia. Na to wykładamy porcję masy z mascarpone, wyrównujemy. Nasączamy kolejne biszkopty i wykładamy je na masę, a na nie – kolejną warstwę kremu z mascarpone. Wkładamy do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
Przed podaniem wierzch posypujemy kakao.
Możemy udekorować miętą i przełamanymi na pół podłużnymi biszkoptami.