Gofry proteinowe

Gofry można podawać na różne sposoby. Sprawdzą się jako słodka przekąska lub deser. Mogą też stanowić bardzo pożywne danie dla osób będących na diecie wysokobiałkowej. Wystarczy skorzystać z naszego przepisu!

Składniki

(na 4-5 gofrów)

  • 60 g koncentratu białek serwatkowych Super Body Active WPC 80 o smaku waniliowym
  • 240 g naturalnego skyru Super Body Active
  • 1 duże jajko (lub 2 mniejsze)
  • 120 ml mleka wysokobiałkowego Super Body Active
  • 70 g mąki
  • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść ulubionych owoców
  • roztopione masło klarowane (do natłuszczenia gofrownicy)

Sposób przygotowania

Do miski wsypujemy mąkę, SBA WPC 80 oraz proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Dodajemy mleko wysokobiałkowe SBA, 100 g skyru SBA i jajko. Miksujemy krótko na gładką masę.

Gofrownicę delikatnie natłuszczamy roztopionym masłem klarowanym. Ciasto wylewamy na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy na złoty kolor.

Podajemy z pozostałym skyrem i owocami.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
1+9 =