Dip jogurtowo-pomidorowy

Dip jogurtowo-pomidorowy to bardzo proste i szybkie w przygotowaniu dopełnienie wielu dań. Jest na tyle uniwersalny, że sprawdzi się zarówno jako dodatek do przekąsek czy pizzy, jak i do grillowanych mięs czy warzyw.

Składniki

  • 150 g jogurtu naturalnego Polskiego
  • 200 g śmietany Polskiej 18%
  • pomidor
  • 2 dymki ze szczypiorem
  • 3 gałązki bazylii
  • 2-3 łyżki keczupu
  • 1-2 łyżki octu balsamicznego
  • sos tabasco
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

Dymki oczyszczamy i wraz ze szczypiorem siekamy. Pomidora myjemy, kroimy na pół, usuwamy pestki, ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Bazylię opłukujemy, myjemy.

Łączymy jogurt, śmietanę, pomidora, keczup, cebulki dymki oraz po połowie szczypioru i bazylii. Doprawiamy octem balsamicznym, paroma kroplami tabasco, solą oraz pieprzem.

Dip nakładamy do miseczek, posypujemy resztą szczypioru i bazylii.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
2+1 =