Galaretka z bitą śmietanką i truskawkami

Najprostsze rozwiązania są zwykle najlepsze! Jednym z nich jest prosty i szybki deser z galaretką, truskawkami i ubitą śmietanką Polską. 

Składniki

  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1/2 kg truskawek
  • 250 ml śmietanki Polskiej 30%
  • 3-4 łyżki cukru pudru

Sposób przygotowania

Galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu. Nalewamy do pucharków, odstawiamy do lodówki do stężenia.

Truskawki myjemy, usuwamy szypułki. 2/3 owoców kroimy w drobną kostkę, resztę na ćwiartki.

Schłodzoną śmietankę ubijamy, pod koniec dodajemy cukier puder. Mieszamy z drobno pokrojonymi truskawkami.

Ubitą śmietankę nakładamy do pucharków z galaretką. Ozdabiamy resztą owoców.

Podpowiedzi

  • Używając śmietanki 30% bez laktozy, przygotujemy wariant dla każdego smakosza deserów - nawet dla tego z nietolerancją laktozy.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
9+4 =

Zobacz również inne przepisy