Skyrnik z SBA WPC 80

Składniki

  • 500 g skyru Super Body Active naturalnego
  • 60 g koncentratu białek serwatkowych Super Body Active WPC 80 naturalnego lub o smaku waniliowym 
  • 3 białka
  • 3 żółtka
  • 65 g cukru (lub ksylitolu)
  • 1 budyń o smaku waniliowym
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • masło Polskie do natłuszczenia formy

Sposób przygotowania

Białka ubijamy na sztywno. W naczyniu łaczymy skyr i WPC 80, cukier, budyń, żółtka i proszek do pieczenia. Dokładnie miksujemy. Następnie dodajemy do masy ubite białka i delikatnie mieszamy. 

Spód formy wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy odrobiną masła Polskiego. Wstawiamy do nagrzanego do 180°C piekarnika i pieczemy przez około 40 minut (do zrumienienia wierzchu).

Upieczony  skyrnik  pozostawiamy  w  piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do przestudzenia, a następnie chłodzimy w lodówce przez kilka godzin. Podajemy z ulubionymi dodatkami, np. sosem i owocami. 

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
6+6 =