Nowości
Mascarpone Kuchmistrza jest śmietankowo-kremowym serem typu włoskiego, podstawowym składnikiem popularnego tiramisu. Gęsty i kremowy doskonale sprawdza się także jako składnik innych deserów, kremów do ciast i tortów czy dodatek do lodów. Ma delikatnie słodki smak i aksamitną konsystencję gęstej, kremowej śmietany, dzięki czemu równie dobrze jak smak deserów, wzbogaca smak potraw podawanych na gorąco: sosów, makaronów, dań mięsnych, warzywnych, a nawet pizzy i zapiekanek.
Mascarpone Kuchmistrza wyrabiany jest ze śmietanki pasteryzowanej. Poza wyjątkowymi walorami smakowymi jest bogatym źródłem wapnia, który m.in. przyczynia się prawidłowego metabolizmu energetycznego, i białka, które pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i masy mięśniowej. Oferowany w porcji 250 g, idealnej do domowej kuchni, oraz 2 kg, polecanej do sektora HoReCa.