Czereśniowa z mozzarellą

Szybka i owocowa zupa na pyszny obiad lub podwieczorek? Spróbuj czereśniowej z Mozzarellą Kuchmistrza!

Składniki

  • 150 g Mozzarelli Kuchmistrza mini
  • 1 kg czereśni
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 2-3 goździki
  • cytryna
  • 100 g śmietany Polskiej 18%
  • gałązka mięty

Sposób przygotowania

Czereśnie myjemy, drylujemy. Cytrynę parzymy, osuszamy, ociermy skórkę i wyciskamy sok.

Zagotowujemy 1 i 1/2 l wody z cukrem, goździkami, skórką oraz sokiem z cytryny. Wrzucamy czereśnie, przykrywamy, gotujemy 10-15 min.

Mozzarellę osączamy. Miętę opłukujemy. Z zupy wyjmujemy goździki, dodajemy śmietanę. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy małą ilością wody, wlewamy do garnka, gotujemy 5 min. Zupę miksujemy, nalewamy na talerze, nakładamy ser Mozzarella, ozdabiamy miętą.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
2+4 =