Pomidory faszerowane sałatką z tuńczyka

Sposób przygotowania

• Pomidory umyć, ściąć wierzchy, wydrążyć miąższ. Chili przekroić, usunąć pestki, posiekać. • Ser Favita pociąć w kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazdo nasienne, pokroić w kostkę. Groszek i kukurydzę osączyć. Połączyć wszystkie składniki. • Sałatę umyć, osuszyć. Koperek i bazylię opłukać, 2 gałązki koperku odłożyć, resztę posiekać. Tuńczyka osączyć, połowę rozdrobnić, dodać do warzyw. • Resztę tuńczyka rozetrzeć z 1-2 łyżkami majonezu, doprawić solą oraz pieprzem. Mus przełożyć do szprycy. • Do sałatki dodać sos, posiekaną bazylię i koperek. Doprawić sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Sałatkę wymieszać, nałożyć do pomidorów. Umieścić na półmisku wyścielonym sałatą. Wierzch każdego pomidora ozdobić musem z tuńczyka i koperkiem.