Pieczarki faszerowane boczkiem

Sposób przygotowania

• Pieczarki oczyścić, odciąć nóżki, posiekać. Boczek pokroić w kostkę. Cebulę obrać, posiekać. Pomidory umyć, pociąć w kostkę. Rozmaryn oraz koperek opłukać, parę gałązek koperku odłożyć, resztę posiekać. • Na patelni rozgrzać łyżkę masła klarowanego, wrzucić boczek, zrumienić. Dodać cebulę, zeszklić. Dołożyć nóżki pieczarek, rozmaryn, doprawić do smaku solą i pieprzem, smażyć 10 min. Dodać pomidory, wymieszać. • Pieczarki napełnić farszem, posypać pomidorami i serem. Ułożyć w posmarowanym resztą masła klarowanego naczyniu żaroodpornym. Piec mniej więcej 20 min w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 st. • Pieczarki nałożyć na półmisek, udekorować resztą koperku.