Mus z awokado i krewetek

Sposób przygotowania

• Śmietankę ubić, wymieszać z serkami. Limonki sparzyć, osuszyć. Z jednej otrzeć skórkę, z dwóch wycisnąć sok. Sok podgrzać, wymieszać z żelatyną. • Awokado przeciąć na pół, usunąć pestki, wydrążyć miąższ. Wrzucić do malaksera, dodać połowę skórki oraz sok z 1/2 limonki, chrzan, zmiksować. Połączyć z połową serka ze śmietanką i połową żelatyny. Doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. • Szalotki i czosnek obrać, pokroić na kawałki. Zmiksować z krewetkami oraz pozostałą skórką z limonki. Połączyć z resztą żelatyny i serka ze śmietanką, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać. • Foremki wyścielić folią spożywczą. Nałożyć mus z awokado, następnie mus z krewetek. Odstawić na co najmniej 8 godz. do lodówki. • Bazylię i koperek umyć. Mus wyjąć z foremek, zdjąć folię, przełożyć na talerzyki. Udekorować bazylią, plasterkami ogórka oraz koperkiem.