Dip śmietanowo-majonezowy z szafranem

Odrobina luksusu w przystawce? Sięgnij po szczyptę szafranu - najdroższej przyprawy świata i przygotuj dip na bazie śmietany Polskiej i majonezu.

Składniki

  • 100 g majonezu
  • 100 g śmietany Polskiej 12%
  • cytryna
  • szczypta szafranu
  • mielona słodka papryka
  • sól
  • pieprz
  • gałązka mięty

Sposób przygotowania

Cytrynę sparzamy, osuszamy, ścieramy skórkę. Miętę myjemy, osuszamy. Śmietanę Polską mieszamy z szafranem.

Łączymy majonez ze śmietaną. Dodajemy otartą skórkę i sok z połówki cytryny, doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.

Dip nakładamy do miseczek, każdą porcję oprószamy mieloną papryką, dekorujemy miętą.

Zdjęcia od naszych Klientów

Smakowało? Prześlij nam zdjęcie swojego dzieła! marketing@mlekovita.com.pl

Recenzje

Zostaw opinię
8+4 =