Masło ekstra ekologiczne BIO

  • Nowości

Trwa wczytywanie galerii

Masło to jeden z najpopularniejszych produktów spożywczych. Nie powinno go zabraknąć w diecie każdego człowieka – tłuszcz mleczny jest bowiem najlepiej przyswajalny ze wszystkich tłuszczów spożywczych, proces jego trawienia zachodzi znacznie szybciej, a więc szybko zamienia się w energię i zwiększa siły witalne organizmu.

Masło z MLEKOVITY to prawdziwe masło najwyższej jakości, produkowane wyłącznie ze śmietanki pasteryzowanej, bez żadnych dodatków: bez konserwantów, barwników i glutenu. Stanowi naturalny produkt o wysokiej zawartości potrzebnych dla organizmu związków mineralnych i witamin: są w nim naturalnie obecne duże ilości głównie witaminy A, karotenoidów oraz witaminy D i E. Masło z MLEKOVITY charakteryzuje się przede wszystkim doskonałą smarownością, a także jednolitą konsystencją i barwą oraz smakowitością. Zawiera wyłącznie tłuszcz mleczny (min. 82%). Produkt przeznaczony jest głównie do smarowania pieczywa, ale również do innych celów kulinarnych, m.in. wypieków, deserów, można na nim smażyć, dusić, piec oraz gotować.

Teraz dostępne jest również jako masło ekstra ekologiczne BIO – powstało w odpowiedzi na trendy rynkowe i rosnące oczekiwania konsumentów związane z poszukiwaniem produktów zdrowych i naturalnych. To produkt z Certyfikatem BIO, który jest dowodem na to, że wyrób spełnia normy unijne dotyczące żywności ekologicznej. Restrykcyjne zasady przyznawania tego certyfikatu gwarantują, że oznaczony nim produkt pochodzi z surowca z gospodarstwa ekologicznego, które spełnia określone wymogi – m. in. nie używa środków chemicznych, sztucznych nawozów i pasz. 

Dostępne w dwóch wariantach: 200 g i 100 g.